-->

Μετά τις εκλογές τι;

Βεβαίως, όπως άλωστε ήταν γνωστό, εγώ δεν ήμουν υποψήφιος στις εκλογές του ΤΕΕ της προηγούμενης Κυριακής. Ομως, τώρα που τελείωσαν τα τηλέφωνα, τα e-mail και τα μηνύματα στο τηλέφωνό μου, είναι η ώρα να βοηθήσουμε όλοι, τους συναδέλφους που εξελέγησαν, να κάνουν ό,τι το καλύτερο μπορεί να γίνει για όλους τους συναδέλφους της Ευβοιας.
Θα αφήσω κατά μέρος λοιπόν την εκφρασμένη μου άποψη για το Περιφερειακό Τμήμα, και θα ξεκινήσω από σήμερα να δηλώνω παρών σε όποια προσπάθεια γίνει, από οποιαδήποτε μεριά, προς το καλώς εννοούμενο συμφέρον των συναδέλφων.

Βρέθηκα λοιπόν σήμερα το πρωί με δύο φίλους μηχανικούς, από τους εκλεγέντες στην αντιπροσωπεία και προκάλεσα μία συζήτηση για το πλάνο τους και τους στόχους για τα επόμενα δύο χρόνια. Κατέθεσα τις εξής προτάσεις:
1. Το ΤΕΕ της Ευβοιας, πρέπει πάνω απ’ όλα να σταθεί έμπρακτα δίπλα στους μηχανικούς της πράξης, δηλ στα μέλη του.
1α. Να προμηθευθεί σαρωτή Α1 και να προσφέρει δωρεάν τη χρήση του σε όλα τα μέλη. Πρόκειται για ένα κόστος γύρω στα 4000ευρώ, το οποίο θα αγκαλιαστεί από όλους, από τη στιγμή που τα αυθαίρετα θα είναι για αρκετό ακόμα ο βασικός όγκος εργασίας μας. Επιπλέον, θα βοηθήσει πολλά γραφεία να ψηφιοποιήσουν παλιότερα σχέδια από το αρχείο τους, βοηθώντας στην καλύτερη διαχείρισή τους.
1β. Σε συνεργασία με τους Δήμους του νομού, να στηθεί μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία θα ανέβουν όλα τα σχέδια πόλης, οικισμοί, χρήσεις γής κλπ, θα διαχειρίζεται κεντρικά από την αρμόδια υπηρεσία ή την αντίστοιχη επιτροπή και θα τους ενημερώνει όταν πρέπει κάθε φορά. Εγχείρημα δύσκολο και θολό, άν σκεφτούμε το απύθμενο μέγεθος της νομοθεσίας και των αποφάσεων. Ομως, άν γίνει η αρχή, πχ ας πούμε από τα σχέδια πόλης, όλοι θα το αγκαλιάσουμε και θα το βοηθήσουμε να δουλέψει.
2. Το ΤΕΕ πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλα τα μέλη.
Οι συνεδριάσεις της διοικούσας επιτροπής θα πρέπει να βγαίνουν σε ζωντανή (live) μετάδοση και να μπορούν όλα τα μέλη να την παρακολουθήσουν. Η πρόταση αυτή δεν έχει κόστος, αφού τα εργαλεία υπάρχουν: η κάμερα ήδη υπάρχει, το web-site ήδη υπάρχει. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και το facebook ή το skype για το σκοπό αυτό.
Κλείνοντας, η άποψή μου είναι ότι εν έτη 2017 (πλέον), είμαστε απαράδεκτοι άν δεν χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία προς την ενημέρωση και τη συμμετοχή όλων. Τη στιγμή που γίνονται καθημερινά on-line συνέδρια και σεμινάρια, το ΤΕΕ της Ευβοιας, δε μπορεί να κλείνεται πίσω από τις πόρτες του κτιρίου της οδού Χαϊνά. Ανοίξτε τις πόρτες του και να γίνουμε πρότυπο για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.